Komentari

opcije.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • Cartmann

    Dionice Applea su znacajno pale nakon objave da ce Disney dati ponudu za Pixar, prvi tren sam pomislio kako ce S. Jobs sigurno otici iz Applea, pa su se investitori prestrasili, i ja kao jedan od njih, jer ne vidim tko bi mogao zamijeniti S.J. na mjestu CEO Applea, tj. tko bi mogao taj posao obavljati jednako kvalitetno. Ipak, u after-trade-u, nakon sto je vijest potvrdjena, AAPL je skocio 1.20%. :)

    avatar

    25.01.2006. (01:28)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    U interview-u iza objave nagodbe Steven Jobs je izjavio da nema ambicija postati CHAIRMAN DISNEYA ali je u komentarima jedan insider dobro primjetio da nije rekao CEO nego samo Chairman! Vecina vjeruje da ce sada CEO Disneya biti pod prismotrom i ako se DISNEYev stock ne pomakne a kompanija pocne bolje poslovati sansa je da ce biti zamijenjen Jobs-om (samo ako ovaj to bude htio)! Sve to se nece odigrati sigurno prije slijedecih 8 mj do godine dana a mozda i vise pa su stoga dionicari Applea do daljnjega mislim na sigurnom!

    avatar

    25.01.2006. (01:51)    -   -   -   -  

  • nnnnn

    Pocet cu citatom (evo ga opet):"Prijateljstva nisu vjecna, vjecni su interesi." W.C. Unaprijed se ispricavam zbog gramatickih gresaka (Felix pomozi), a bit ce ih. Blog zajednica me u principu ne interesira te sam sasvim slucajno dosao do blogova o trejdanju na hrvatskom. Trejdam vec 6 godina, stocks (long & short), opcije (call, put, straddle & strangle). Prosjecno godisnje oko 250-350 trejdova. Najcesce 3-4 razlicite pozicije isovremeno. Koliko sam vidio, ima vas nekoliko aktivnijih kao Felix i Cartmann, te, tu i tamo po koji rijetki gost. INTERESIRA me, dali izmedju sebe dogovarate koje stockove ili opcije trejdati. Jedan drugome dajeta prijedloge sto kupiti, zajedno prolazite tehnicku i "fundamentalnu" analizu stoka. Pozdrav

    avatar

    25.01.2006. (02:27)    -   -   -   -  

  • Web Testing options !

    Zorane,vidim da si se "skulirao".Možemo se malo zafrkavati,ali ne valja pretjerivati.Pomalo me podsjećaš na Marija(blog TRADER) samo u drugome izdanju.Kaj se mene tiče ja niti ne trejdam(još),a kamo li da bih razmjenjivao hintove.Uglavnom samo čitam jer mi je tema jako zanimljiva,a pogotovo prezentirana na Optionmasterovom pladnju i nema tu nikakvih "interesa".Ipak mislim da si pretjerao sa "nabrajanjem",tak da se stječe dojam ko da si prepisao hrpu činjenica i nabacao na hrpu.Pravi trejder bi to ipak malo drugačije formulirao,te ne bi postavljao osobna pitanja.Dobar pokušaj..ha,ha..:).Volio bih da posjetiš moj blog i tamo ostaviš pokoji komentar ili svoje mišljenje.

    avatar

    25.01.2006. (09:24)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Da NAROZ77 nakon sto si me u startu skoro RAZAPEO jer nisam u boxu napisao da je onu recenicu izrekao Voltaire (ko ga hebe i Voltaira) sad ocekujes da ti PREPORUCIM NESTO pa ako je POGRESNO da me prbijes automatskim cekicem (onim koji "pljuje" cavle) za 2by4! Ili da ti Felix ocita nesto sa grafikona sto ces moci kasnije ismijati jer kakva je to tehnicka analiza! Nemamo mi nista protiv NIKOGA ali vidis i sam da se u ove dane na Netu mora biti OPREZAN! Puno je provokatora, siledzija i mladih revolverasa koji dolaze zapodijenuti kavgu jer zele pobijediti u dvoboju - quick and dead! Zato najvise sto ja radim je (ponekad) objavim poziciju ili dvije U koje sam JA OSOBNO usao ali NEDAJ BOZE DA NEKOME SAVJETUJEM TO ISTO! "I learned my lesson well!"- kao sto rece jedno par tisuca glumaca u isto toliko filmova (da budem siguran da me netko ko ti ne optuzi za PLAGIJAT)! Slabo si startao sa mnom momce i neces imati moje povjerenje u tom smislu jos duuugo duugo pa taman da si sam Warren Buffett! Kaj ces, to ti je ono ko u vojsci - neko ti se odmah svidi i simpa ti je a za nekog cekas da zaspe prvi da te ne bi preklao u snu!

    avatar

    25.01.2006. (10:01)    -   -   -   -  

  • Web Testing options !

    Ma nije to zbog komentara OM.Samo bih htio da mi pacer ostavi "potpis" na blogu,ali izgleda da je snimio kad sam isključivo radi dobronamjernog upozorenja objavio prava imena i prezimena posjetitelja na H.O..Naravno da sam ih uskoro obrisao jer poštujem privatnost.Ali za ovakve agentičiće provokatorčiće ne bih imao milosti!...nađe se tu svega...od brojeva telefona do adrese...Šta češ?Briju tu o nekakvoj pismenosti,a informatički su skroz nepismeni.

    avatar

    25.01.2006. (10:48)    -   -   -   -  

  • lijecenikatolik

    Piše u Jutarnjem da je neki Nizozemac bez dozvole za rad varao Zagrepčane nudeći im futures ugovore za naftu, zlato i šećer. Najmanji mogući ulog bio je 5.000 $ a provizija 180 $. Članak je nejasan jer ne otkriva je li im prodavao lažne ugovore ili samo nema dozvolu za rad (kaj je ovdje manje-više i sada "narodni običaj"). Uz tekst je objavljen okvirić o tome što su futuresi. Koliko su ti futuresi uobičajen način ulaganja novca? Tko se time bavi?

    avatar

    25.01.2006. (10:57)    -   -   -   -  

  • Svinje u blatu

    Bas sam odgovrio optionmasteru u komentarima kod Cartmanna, i odmah si moram skocit u usta jer LKa izgleda iskreno zanimaju stvari o kojima je optionmaster pisao prije dobrih godinu dana. (Tj., nije sve sto optionmaster pise egzotika za prosjecnog citatelja) Ako se dobro sjecam, optionmaster se i uvukao u trading zivot nakon jedne anegdote s futuresima...

    avatar

    25.01.2006. (12:04)    -   -   -   -  

  • Web Testing options !

    Da su naivci koji su navodno popušili lovu i letimično pročitali unose o futuresima na ovome blogu,prevaranti bi se mogli slikati.Ovako se svako neznanje se plaća.Nemreš vjerovati koja glupost.Tko je uopće mogao nasjesti,a da se prije nije informirao?Zato ljudi...čitajte Hardkapitalizam svijet opcija."Arhiva" je ogromna i ne zastarijeva.P.S. Optionmaster...naišao sam na dva izvrsna coolera koji su i bolji po performansama od TITANA VANESSE L i S type-a.(20/34 db) i (20/29 db)Uz to su i manje bučni na min. i max. rpm...gotovo nečujni.Toplo ti preporučujem za overclock.....ZALMAN CNPS-9500 LED(18/28 db)....THERMATALKE BIG TYPHOON(16 db).Po cijeni je Zalman 3 kn skuplji od Vanesa(386 kn),a Thermatalke malo jeftiniji.Neosporno je da puno bolje hlade uz manju buku,oba imaju po tri toplovodne cijevi,memorijski utori na matičnoj im ne smetaju kao Vanessama,također Zalmann ima potenciometrijske regulatore vrtnje i indikatore broja okretaja...:)Kaj se samoga hlađenja,a i buke tiče pobjednik je Thermatalke...cpu bez opterećenja...28/48/43 stupnja C,a za overclock množitelj 14,5 NAPON JEZGRE 1,45 V daje 29/55/45 stupnjeva.Jedino kaj nema vanjski potenciometar,ali se da naknadno ugraditi.Vanesse su testirane i imaju bez overclocka...L type 33/55/49,overclock 14,5/1,45V 33/64/54.S type 34/61/52 overcl...35/67/61...:)

    avatar

    25.01.2006. (13:51)    -   -   -   -  

  • Web Testing options !

    Tipfeller...THERMALTAKE,a ne ...TALKE...:)

    avatar

    25.01.2006. (13:55)    -   -   -   -  

  • lijecenikatolik

    Pošteno, prošvrljat ću arhivom.

    avatar

    25.01.2006. (22:02)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    @ lijecenikatolik : da se ne mucis (jos me malo pece savijest sto sam se izrugavao tvojoj slikici na naslovnici- sorry to je bilo nisko ali sam bio HIGH on BLOOD SUGAR pa mi je malo udarila krv u glavu) Uglavnom potrazi link u boxu odmah s pocetka pod naslovom " mala prica iz zivota1/2" a onda imas link na futures od 1-4! ..@ FELIX..fala na savijetu o hladilima! Zasada me ovo dobro sluzi ali mozda ako krenem CPU jos "nafrljiti" pokusam tvoju preporuku. @WINSTONW:.sto je jucer bilo egzoticno, danas je novo a sutra vec obicno! Sjecam se prvih SInclaira ZX 80 i Spectruma u staroj Yugi a gle danas - P4 sa 2 GB RAMA i 500 GB HD! Tako i sa ovim.. Ovo sto ovdje pisemo biti ce kroz mozda par godina u Hrv. smijesno jednostavno i obicno a o meni ce pisati kao o (anonimnom) Franji Bucharu opcijskog trejdanja u Hrv.! "For the times they are a..changin"!

    avatar

    25.01.2006. (22:35)    -   -   -   -  

  • lijecenikatolik

    Nemaš mi se kaj ispričavat, ja sam prvi uletil.

    avatar

    25.01.2006. (23:43)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Sto ne znaci da i dalje nismo ljuti neprijatelji ;)

    avatar

    26.01.2006. (06:05)    -   -   -   -  

  • šit hepns

    Ma daj se jebite kapitalističke svinje!

    avatar

    26.01.2006. (08:33)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Eto ti Lijecnik gornji komentar (namjerno sam ga ostavio)- case and point - zasto nismo previse ludi za popularizacijom.. vidis ovaj komentar gore i slicne dolje? Svako malo dodje neki zadojeni balavac/vica koji su jos musavi oko nosa da nam tu prosipaju svoju "pamet", pa kojekakvi tipusi koji provociraju na razno-raznim osnovama (od ideoloskih do "ko si ti da nam solis pamet" i "sigurno peces hamburgere a tu se pravis vazan " -kao sto veli Hall9000 u svom komentaru na blogu 45 lines) itd. Sad imas prilike vidjeti kako to izgleda iz "rovova" tj sa nase strane na blogu, pa kad drugi puta pises neku recenziju imaj na umu da nas ovdje VRIJEDJAJU I NAPADAJU NON-STOP svako malo, a sve kao HVALU za to sto BEZ INTERESA gubimo vrijeme i pomazemo jedni drugima! Kako onda da neki ne zatvore blogove i dignu ruke od svega! Vama u Hrv. je to mozda "normalno" (ovakvi napadi i pljuvanja) jer se sa njima susrecete svakodnevno u drustvu i na blogu, ali mi VANI NISMO NAVIKLI NA TO i kroz takav stav sagledavamo cijeli ATTITUDE Matice Zemlje prema nama! Zalosno uistinu!

    avatar

    26.01.2006. (18:04)    -   -   -   -  

  • lijecenikatolik

    Pitao sam upravo Cartmanna može li mu naštetiti recenzija s obzirom na naš Devizni zakon koji štošta zabranjuje... A što se tiče "anarhista" i "komunista", ko ih jebe.

    avatar

    27.01.2006. (01:24)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...